<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obama innrømmer Auschwitz-glipp

Barack Obama innrømmer at han bommet da han hevdet at en grandonkel var med på å frigjøre nazistenes dødsleir i Auschwitz under andre verdenskrig.

  Publisert 28. mai 2008 kl. 05.25
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 126 ord
  Foto: Scanpix

  Det var under en valgkamptale i mandag at Obama fortalte om bestemorens bror, Charlie Payne, som ifølge ham var blant de første soldatene som rykket inn i Auschwitz.Auschwitz ble imidlertid ikke frigjort av amerikanske soldater, ettersom det var soldater fra Sovjetunionens Røde armé som først kom til dødsleiren og ble vitne til de umenneskelige forholdene bak piggtråden.Obamas tabbe var likevel ikke blant de største, ettersom han bare kom i skade for å forveksle Auschwitz med Buchenwald, en annen av nazistenes dødsleirer.Senatorens grandonkel deltok i frigjøringen av Ohrdruf-leiren 4. april 1945, en av sideleirene til Buchenwald.- Han henviste ved en feil til Auschwitz i stedet for Buchenwald da han fortalte om sin personlige erfaring med en soldat som heltemodig tjenestegjorde, sier en talsmann for Obamas valgkampsekretariat. (©NTB)