<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økologisk melk er ikke best

Den beste melken kommer ikke fra økologiske gårdsbruk, men fra vanlige bønder som lar kyrne gå på naturbeite.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 07.34
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 76 ord
  Foto: Scanpix

  Det konkluderer forskere ved universitetet i Newcastle i England, som rett nok understreker at den økologiske melken er bedre enn vanlig melk, vel å merke om kyrne får gå på naturbeite.- Det er beitet som er nøkkelen. Det er en kunnskap som kan benyttes både i økologisk og konvensjonell produksjon, sier forskningsleder Gilliam Butler til Svenska Dagbladet.- Naturbeite gir melk som inneholder mer antioksidanter og som har en bedre balanse mellom ulike fettsyrer, sier han. (©NTB)