<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Saboterte oljeledning

Nigerianske opprørere hevder at de har sabotert en oljeledning i landet og drept elleve regjeringssoldater. Den nigerianske hæren benekter imidlertid at et angrep har funnet sted.

  Publisert 26. mai 2008 kl. 12.28
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 82 ord
  Foto: PA Resources

  Opprørsgruppen Bevegelsen for frigjøring av Niger-deltaet (MEND) opplyste mandag at de har sabotert en oljeledning i delstaten Rivers sør i landet.I sabotasjeangrepet ble elleve soldater drept, ifølge opprørsgruppen.Oljeledningen skal tilhøre Royal Dutch Shell.Den nigerianske hæren avviser at opprørerne har gjennomført angrepet og sier at ingen av deres soldater er drept.- Påstandene er løgn. Opprørerne forsøker å forlede folket og oppnå popularitet, sier militærets talsmann Sagir Musa.Gjentatte sabotasjeangrep mot oljeledninger i Nigeria er en av årsakene til de økte oljeprisene på verdensmarkedet. (©NTB)