<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Streikelederne ber til Stoltenberg

Unio krever at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tar grep om situasjonen og stanser konflikten.

  Publisert 25. mai 2008 kl. 09.43
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 201 ord
  Scanpix

  Unio krever at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tar grep om situasjonen og stanser konflikten. Forhandlingsleder Helga Hjetland sier de vil trappe opp streiken fredag.- Vi vet konkret at regjeringen har signalisert til staten at oppgjøret skulle ha en utdanningsprofil, men de signalene har tydeligvis KS ikke fått med seg, sier leder Anders Folkestad i Unio til VG.Sent fredag kveld avviste Unio tilbudet fra KS, og tok ut lærere og helsepersonell i streik. Det foreløpige uttaket er på 2.558 lærere, 175 sykepleiere i tillegg til ergoterapeuter og fysioterapeuter.Folkestad og Helga Hjetland ønsker nå at statsministeren trår til og taler lærernes og sykepleiernes sak.- Vi ønsker at han gir de samme signalene til KS, slik at vi kan finne en løsning, sier de til avisen.Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor sier imidlertid at dette ikke er en statsministersak.- I går ble det enighet i staten med alle organisasjonene, også Akademikerne og Unio. I kommunesektoren nådde man fram til enighet med mange grupper. Nå er det konflikt mellom KS og noen av arbeidstagerorgansiasjonene. Staten har ikke noen rolle i denne meglingen. Da ville det vært et brudd på spillereglene om statsministeren nå skulle gå inn og mene noe om denne konflikten, forklarer Måseide. (©NTB)