<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avfallstank eksploderte på Sotra

En tank fylt med fiskeslo gikk i lufta på Sotra tirsdag morgen.

  Publisert 15. juli 2008 kl. 11.01
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 232 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Eksplosjonen skjedde på industriområdet Skaganeset i Sund kommune. Tanken var lastet med fiskeavfall fra oppdrettsnæringen.- Det var et helsikes smell, jeg er vant til sprengningsarbeid, men hele lastebilen min på 13 tonn gynget og jeg sto parkert 70 meter unna bak en stor grushaug og en brakkerigg, sier øyenvitnet Torkjell Øvsthus til BA.no.En båt var i ferd med å fylle opp tanken med fiskeavfall fra oppdrettsanlegg i området da eksplosjonen fant sted, opplyser politiet. Den 1.300 kubikkmeter store tanken var om lag en tredels full da den gikk i lufta. Toppen blåste av tanken i eksplosjonen, og tanken har dessuten fått ei revne.Ifølge øyenvitner fløy deler av tanken over kontorbygningen ved siden av, og det regnet småbiter over parkeringsplassen på baksiden av bygget. Eksplosjonen skal ha skjedd like etter klokka 7 tirsdag morgen.- En bil som sto parkert der fikk skader, og en del fiskeavfall lakk ut, men avfallet ble fanget opp av en sikringsmur, og det er ingen ytre forurensning, sier lensmann Torgils Lutro ved Fjell og Sund lensmannskontor til NTB.Politiet regner situasjonen som avklart, og det skal ikke være fare for nye eksplosjoner. Årsaken til eksplosjonen er usikker. Politiets kriminaltekniske avdeling sendte tirsdag folk til stedet, og politiet har dessuten tatt kontakt med utenforstående ekspertise.Grunneier Konrad Sekkingstad forsikrer om at tanken ikke inneholdt giftige gasser. Tanken tilhører Askøy-selskapet Tank og Massetransport. Det er ikke meldt om personskader etter eksplosjonen. (©NTB)