<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dørum plaget av angst siden 60-tallet

Odd Einar Dørum (V) har slitt med angst og gått regelmessig til psykiater i mer enn 20 år.

  Publisert 14. juli 2008 kl. 08.24
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  Odd Einar Dørum - Foto: Scanpix

  Angsten har fulgt Dørum hele hans voksne liv, skriver VG. På midten av 60-tallet ble han innlagt på psykiatrisk avdeling etter et sammenbrudd.- Det var den gang det var lett å komme seg inn i psykiatrien og få hjelp. Senere har jeg lært meg å leve med angsten, og den er blitt en naturlig del av livet. Jeg har også lært meg å kjenne hvor mine egne grenser går, sier Dørum.- Det burde være mye lettere å få psykiatrisk hjelp, og terskelen for å be om det burde være lavere enn den er i dag, sier han.Tidlig på 80-tallet fikk han et sammenbrudd da han ledet et parti i motvind. Fagfolk hjalp ham opp igjen, og siden har han hatt jevnlig kontakt med psykiater.- Heldigvis har jeg hatt vett nok til å spørre om hjelp når jeg har trengt det, sier den 64 år gamle Venstre-toppen, som tidligere i år kunngjorde at han ikke vil stille til gjenvalg til Stortinget. (©NTB)