<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyselskap sparker 2.500

Krisen blant verdens flyselskaper flyr videre med full kraft. Nå må nok et konsern sparke mann for fote for å kutte kostnader.

  Publisert 11. juli 2008 kl. 09.23
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.39
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 143 ord
  Foto: Airbus

  Å drive flyselskap er slett ingen lek i disse dager. Drivstoff til fly har hatt en prisøkning på nærmere 100 prosent det siste året, og dette har sendt norske så vel som de fleste andre internasjonale flyselskaper ut i et meget røft og ikke minst rødt farvann.Kostnadskutt og oppsigelser har så å si blitt en dagligdags greie blant flyselskapene, og nå melder atter et selskap at sparekniven er tatt frem, slipt og brukt til å skjære frem kostnadseffektiviserende beslutninger.Northwest Airlines har nemlig besluttet å sparke 2.500 ansatte for å prøve å få kontroll over utgiftene. I tillegg øker selskapet bagasjehåndterings- og servicegebyrer.- Dette er et nødvendig steg å ta for oppnå riktig størrelse på selskapet samt å eliminere uprofitable ruter, melder administrerende direktør i Northwest Airlines (NWA) Doug Steenland i en pressemelding.Steenland håper å spare mellom 1,2 og 1,5 milliarder kroner på gebyr-tiltakene.