<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig passasjerøkning for flere småflyplasser

Flere småflyplasser kan notere seg en kraftig oppsving i antall passasjerer i første halvår i år. Ørsta-Volda lufthavn Hovden topper statistikken med en økning på totalt 35.369 passasjerer.

  Publisert 15. juli 2008 kl. 05.42
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 215 ord
  Denver Flyplass

  Så langt i år har antall passasjerer ved Ørsta-Volda lufthavn Hovden sine avganger økt med 42,9 prosent. Årsaken skal være det nye Eiksundsambandet på Søre Sunnmøre, og en økning i antall avganger.- Det er næringslivet som reiser mest. Ulsteinvik-regionen med mange store aktører innen skip og skipsutrustning har stor reiseaktivitet, sier lufthavnsjefen Arne Ullaland til Nationen.Kortbanenettet til Avinor hadde første halvår i år 1,6 prosent flere passasjerer enn i samme periode i fjor, totalt en økning på 646.366.De 29 distriktsflyplassene som er eid av Avinor har imidlertid store variasjoner i passasjerutviklingen. De fem flyplassene med størst økning, økte trafikken med 25 prosent, eller til sammen 16.500 passasjerer.I Widerøe tror de økningen skyldes at tilbudet er utvidet.- Rutetilbudet og hvor mange som reiser henger sammen. I Ørsta og Volda har vi hatt en tett dialog med næringslivet og kommunene, og vi har definitivt merket at trafikken har økt kraftig, sier Informasjonskonsulent Astrid Fuhr i flyselskapet.Fagernes lufthavn hadde den største nedgangen. Passasjertrafikken gikk ned 27,3 prosent i første halvår.- Coast Air, som fløy hit, gikk konkurs i januar i år. Da var tilbudet nede noen uker inntil Air Norway tok over. Det tar litt tid å få tilbake tilbudet, sier lufthavnsjef Per Einar Tveit ved Fagernes lufthavn.Han håper nå at Widerøe vil etablere seg på Fagernes. (©NTB)