<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljen går bananas - igjen!

Bare i løpet av noen timer har prisen på et fat olje steget med to dollar. Her er årsaken til at oljegaloppen igjen er i gang.

  Publisert 11. juli 2008 kl. 12.28
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 193 ord
  Foto: iStockphoto

  Oppdatert:Israelske fly flyr fra amerikanske baser, hvor de øver på et mulig angrep på Iran, heter det på Irakisk TV i dag, melder TDN Finans. Saken er ennå ubekreftet utover meldingen på TV.Den angivelige flyvingen foregår over Irakisk territorium fra amerikanske baser i landet.En israelsk talsmann avviser dette, melder Bloomberg News.Etter noen dager med rolige tempo og avkjøling av oljeprisen, ser det ut til at kjøret rundt det sorte gull igjen er i gang. Dagen i dag begynte med at oljen krøyp opp mot 144 dollar fatet, og rundt lunsjtider tok det ytterlige av.Et fat nordsjøolje omsettes nå for 145,65 dollar, og det er opp 3,70 dollar siste døgn eller 2,61 prosent. Og det er den stadig spente situasjonen rundt Iran som sender prisen på fatene oppover.Dagen etter at landet prøveskøyt en rakett som ettersigende kan nå Israel, gikk USAs utenriksminister Condoleezza Rice ut og sa at landet vil forsvare sine allierte i Midtøsten mot Iran, skulle dette bli nødvendig.Iran svarte på sin side med å prøveskyte opp enda flere raketter, og dermed er verden nok en gang nervøs med tanke på oljetilgangen.Og dermed har oljeprisen steget nesten 10 dollar på to dager!