<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slipper ikke inn i Kina

Den norske kinaforskeren Harald Bøckman har vært i Kina 40-50 ganger siden 1970. Under OL slipper han ikke inn i landet.

  Publisert 16. juli 2008 kl. 12.46
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 153 ord
  Foto: Scanpix

  - Jeg fikk beskjed fra konsulatet om at jeg ikke får visum, og at jeg måtte komme og hente passet mitt og visumsøknaden, sier Bøckman.Bøckman er forsker ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo. I perioden 20. juli - 19. august skulle Bøckman etter planen arbeide med tre prosjekter i Kina, blant annet skulle han være reiseleder for en kulturreise for tjue medlemmer av Norsk oversetterforening.Forskeren har foreløpig ikke fått noen begrunnelse på avslaget.- Det er ubehagelig, for man går inn på sine egne motiver, og starter en slags selvsensur. Jeg lurer på om jeg har gjort noe galt, sier Bøckman.Det norske utenriksdepartementet har vært i kontakt med den kinesiske ambassaden i Oslo for å spørre om påstandene til Bøckman er riktige.- Ved ambassaden hevder man at søknaden ikke er ferdigbehandlet. Vi har ikke fått noen indikasjoner på når den eventuelt er ferdig, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom i utenriksdepartementet. (©NTB)