<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Vi står foran konkursbølge

Det sier kredittanalytiker i Carnegie. Hvert fjerde selskap i junk bond-klassen vil ha gått konk i løpet av frem år.

  Publisert 9. juli 2008 kl. 13.54
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  Foto: Scanpix

  Junk bond, også kalt high yield-lån, betegner de obligasjonslån med størst sannsynlighet for at lånetager ikke klarer å oppfylle sine betalingsforpliktelser. Selskaper som er finansielt svake må ta til takke med junk bond.Og nå blir det stadig flere konkurser i junk bond-klassen i verdens obligasjonsmarkeder, skriver Dagens Næringsliv. Og verre skal det visstnok bli.Kredittvurderingsbyrået Moody's skriver nemlig i en rapport at en fjerdedel av disse såkalt junk bonds-selskapene kommer til å gå konkurs før 2013 er omme, altså i løpet av en femårs-periode.- Det som ligger foran oss er nok mye verre enn det vi har sett, sier kredittanalytiker og kapitalstrukturansvarlig Herleif Håvik i Carnegie. Han ser til Moody's rapport og venter seg en konkursbølge. Ja, faktisk tror han det kan bli enda verre enn Moody's skriver i rapporten.- Dette lover ikke bra for bankene. De er ikke kapitalisert for å ta imot et scenario som dette, sier Håvik til Dagens Næringsliv.