<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil undersøke aggregatbruk

Etter dødsulykken i Kvinesdal vil Vegdirektoratet skaffe seg oversikt over bruken av aggregater.

    Publisert 14. juli 2008 kl. 12.56
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord

    Vegdirektoratet har i dag ingen oversikt over hvor mange kjøretøy som tar i bruk aggregat.- Vi må finne ut hvordan dette kan ha skjedd. Er det noe feil med det regelverket vi har i dag, eller er det feil bruk. Det er stadig mer elektrisk utstyr folk vil ha med seg når de er på tur. For å få nok strøm er ofte et aggregat eneste mulighet. Derfor må vi forsikre oss om at folk greier å bruke dette utstyret på en forsvarlig måte, sier prosjektleder i Vegdirektoratet, Sigurd Olav Olsen til VG.Nå inviterer de Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til å gå igjennom gassulykken i Kvinesdal etter sommerferien.- Folk må bli mer bevisste på hva som er trygg og riktig bruk av slike apparater, sier avdelingsleder i DSB, Gunnar Wold, til NRK.Uavhengig av konstruksjonen på buss eller campingvogn anbefaler Vegdirektoratet å sette aggregatet utenfor kjøretøyet.- En buss er ikke lagd slik at den skal være helt tett. Det skal bare en liten sprekk til for at gassen kan sive inn. Da er det sikreste alltid å ha aggregatet i friluft, sier Sigurd Olav Olsen. (©NTB)