<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Usikkert om Tordenskjold-saken starter opp

Underslagssaken mot de tre tidligere toppene i Tordenskjold-rederiet kan bli utsatt på ubestemt tid etter en avgjørelse i Høyesterett.

Publisert 29. aug. 2008 kl. 15.35
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.37
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Dommer i rettssal - Foto: iStockphoto

Underslagssaken mot de tre tidligere toppene i Tordenskjold-rederiet kan bli utsatt på ubestemt tid etter en avgjørelse i Høyesterett.Mens lagmannsretten i forrige uke ikke fant grunner til å la forsvarerne til de tre lederne i rederiet få mer tid til forberedelse av saken, refser Høyesterett nå domstolen. Ifølge dn.no har Høyesterett opphevet lagmannsrettens slutning om ikke å utsette rettssaken.Saken skulle startet 18. august, men nå er det usikkert om saken i det hele tatt vil komme i gang før nyttår.Tor Johan Stuve, Susann Kolbjørnsen og Petter Hellevik er tiltalt for tapping av selskaper, underslag og grovt bedrageri for 100 millioner kroner. Opprinnelig var det satt av 70 dager til rettssaken.Bakgrunnen for å begjære utsettelse kom fordi mange av dokumentene som Økokrim skulle forberede til saken, ble ferdige senere enn forventet. Nå må lagmannsretten vurdere spørsmålet om utsettelse på nytt. Etter planen skal rettssaken fortsette i Oslo tingrett mandag, men det er usikkert om det vil skje. Under alle omstendigheter må lagmannsretten først avsi en ny kjennelse om saken skal utsettes eller ikke. (©NTB)