<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blir bedt om å danne ny regjering på Island

Lederen for det sosialdemokratiske partiet på Island har fått i oppdrag å lede arbeidet med å danne en rødgrønn mindretallsregjering.

  Publisert 27. jan. 2009 kl. 13.44
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.41
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 114 ord
  Den islandske børsen NASDAQ OMX - Foto: NASDAQ OMX

  President Ragnar Grimsson ber sosialdemokratene om å undersøke om det er mulig å danne regjering sammen med Den venstregrønne bevegelsen.- Jeg har besluttet å be lederne for Den sosialdemokratiske alliansen og Den venstregrønne bevegelsen om å delta i samtaler om å danne en ny mindretallsregjering med støtte fra Framsoknarflokkurin, sa Grimsson tirsdag.DemonstrasjonerHan ga oppdraget med å lede samtalene til sosialdemokratenes leder Ingibjörg Solrun Gisladottir, ifølge nyhetsbyrået Reuters.Den venstregrønne bevegelsen er det mest venstreorienterte partiet i nasjonalforsamlingen Alltinget og leder for tiden på meningsmålingene. Framsoknarflokkurin minner om Senterpartiet i Norge.Regjeringen til avtroppende statsminister Geir Haarde gikk mandag i oppløsning etter flere måneder med demonstrasjoner mot myndighetenes håndtering av finanskrisen, som har rammet Island spesielt hardt.