<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Færre advokatklager i fjor

Advokatforeningen mottok 382 advokatklager i fjor. Det er en nedgang på 20 prosent sammenlignet med 2007.

  Publisert 21. jan. 2009 kl. 14.23
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 87 ord
  Dommer i rettssal - Foto: iStockphoto

  I fjor ble det registrert 95 færre klager på advokatene enn året før. Dermed fortsetter klagenedgangen som startet i 2006. 38,5 prosent av dem som klaget på advokaten sin i fjor, fikk medhold, viser tall fra Advokatforeningen.Generalsekretær Merete Smith mener at advokatbransjens fokus på etikk og bedre kommunikasjon med klientene har bidratt til at det er blitt færre klager.- Vi tror også at advokatbransjens informasjon til publikum gjennom www.advokatenhjelperdeg.no kan ha bidratt til å bedre møtene mellom advokat og klient i en del tilfeller, sier hun. (©NTB)