<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp om politistreiken

Frp beklager at striden mellom justisminister Knut Storberget (Ap) og Politiets Fellesforbund (PF) trappes opp til politisk streik. Justispolitisk talsmann Jan Arild Ellingsen frykter at publikum blir den tapende part.

  Publisert 28. jan. 2009 kl. 12.35
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 131 ord
  Foto: Scanpix

  - Det er svært sjelden vi opplever at politiet går til politisk streik. De må synes de har svært klare og sterke grunner. Politiet går ikke til streik i utrengsmål, sier Ellingsen til NTB.Han vil ikke fordele skyld og uskyld, men trekker den konklusjon at Storberget må ha fått nok, siden han nå «klinker» til.- Statsråden må ha kommet til et punkt hvor han så seg nødt til å banke gjennom sin forståelse av arbeidsmiljølovens vernebestemmelser. Dette er ganske overraskende. Hvis han ikke har hatt et anstrengt forhold til PF før, får han det i hvert fall nå, sier Ellingsen.Han ser ingen annen utvei enn at partene må sette seg sammen og forhandle fram en felles forståelse av arbeidstidsordningene.PF har varslet halvannen times politisk streik over hele landet torsdag formiddag. (©NTB)