<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hvilken skole er best?

Nei, det skal du ikke få vite.

    Publisert 21. jan. 2009 kl. 08.31
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord

    Regjeringen vil ha slutt på at norske skoler blir rangert i mediene. Norsk Presseforbund reagerer og mener regjeringen opptrer lovstridig.Statssekretær Lisbeth Rugtvedt (SV) i Kunnskapsdepartementet leder en gruppe sammensatt av lærere, elever og foreldreorganisasjoner som jobber med å stoppe oppslag om enkeltskoler som har gjort det dårlig på de nasjonale prøvene. Regjeringen ønsker oppmerksomhet på kommuneresultat, ikke enkeltskoler.- Målet er å fortsette med nasjonale prøver på en måte der alle har tillit til at resultatene ikke misbrukes. Det er veldig krevende for både elever og lærere å bli utsatt for den type rangeringer vi har sett en del av, sier Rugtvedt til NRK.Men pressens organer mener regjeringen opptrer i strid med loven når de prøver å styre medienes bruk av informasjonen.- Det er ikke Kunnskapsdepartementet som skal styre rettigheter vi faktisk har etter loven, sier jurist Kristine Holm i Presseforbundet. (©NTB)