<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina forsvarer sensur av Obamas tale

Kina forsvarer sensuren av talen som USAs president Barack Obama holdt ved innsettelsesseremonien i Washington.

  Publisert 22. jan. 2009 kl. 14.20
  Oppdatert 22. jan. 2009 klokken 14.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 136 ord
  President Barack Obama - Foto: Scanpix

  Obama kommenterte både kommunismen og opposisjonsvirksomhet, og Kinas statlige TV CCTV avbrøt umiddelbart sendingen, mens flere internettsider utelot deler av talen fullstendig.- Jeg skjønner ikke situasjonen du har tatt opp. Jeg tror kinesiske medier, akkurat som medier som er til stede her, har sine redaksjonelle rettigheter, sa pressetalskvinne Jiang Yu i det kinesiske utenriksdepartementet på en pressekonferanse.Pressetalskvinnen ville ikke kommentere Obamas tale, der han minnet om at kommunisme og fascisme ble nedkjempet blant annet fordi mange holdt fast ved sin overbevisning om demokrati. Obama sa også at de som klynget seg til makten gjennom korrupsjon, bedrageri og ved å bringe opposisjonen til taushet, var på feil side i historien.- Kinas regjering respekterer og beskytter alltid menneskerettighetene, sa Jiang, men tilføyde at siden Kinas sosialisme var i sitt tidlige stadium, var det mye som trengte forbedring. (©NTB)