<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kystvakt-video av krasjlandingen i New York

Kystvakten har publisert krasjvideoen på Youtube. Se den utrolige landingen og redningsoperasjonen her.

  Publisert 17. jan. 2009 kl. 23.33
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  Passasjerer står på vingen etter flykrasj utenfor New York - Foto: Scanpix

  Fra 2 minutter ut i klippet ser du flyet krasje i Hudson River.USAs påtroppende president Barack Obama stiller seg i køen av folk som hyller innsatsen til kaptein Chesley Sullenberger, som foretok nødlandingen på Hudson-elva i New York torsdag.Obama ringte til Sullenberger og roste ham for hans «heroiske og elegant utførte jobb», som førte til at samtlige av de 155 om bord kom fra styrten med livet i behold.- Obama takket også resten av besetningen og de mange redningsarbeiderne i New York som deltok redningsarbeidet, sier hans talsmann Robert Gibbs.Sullenberger har blitt overøst med hyllinger, og flere medier har gitt ham navnet «helten fra Hudson».Etter den mirakuløse nødlandingen har den tidligere jagerflypiloten blitt oppringt av både president George W. Bush og New Yorks borgermester Michael Bloomberg.Sullenberger har imidlertid fått munnkurv fra flyselskapet US Airways, og får ikke uttale seg til offentligheten før ulykken er ferdig gransket.Lørdag forsøkte redningsmannskaper å få flyet opp av vannet, men store mengder is og kraftige strømmer forsinket arbeidet kraftig. (©NTB)