<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Legeforeningen mister makt

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen vil at Helsedirektoratet skal ta over ansvaret for legenes spesialistutdannelse fra Legeforeningen.

  Publisert 24. jan. 2009 kl. 08.22
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 151 ord
  Foto: Scanpix

  Dette vil blant annet få økonomiske konsekvenser for foreningen, skriver Dagens Medisins nettutgave.Siden 1918 har Legeforeningen hatt ansvaret for å godkjenne spesialistene.Ledelsen i Legeforeningen ble fredag ettermiddag orientert om statsrådens forslag under et møte. Samme dag ble forslaget fram på høring.Hanssen sier i høringsutkastet at hensikten med forslaget er å sørge for at myndighetsutøvelse på dette feltet tydeliggjøres og legges til offentlige helsemyndigheter, der staten har en overordnet styring av administrativ, økonomisk, samfunnsmessig og helsefaglig art.Legeforeningens ledelse sier den ble tatt på sengen, og er svært forundret:- Jeg er svært overrasket over å bli presentert for dette på denne måten.Kan han ha tenkt over konsekvensene for kvaliteten på utdanningen, spør presidenten i Legeforeningen, Torunn Janbu.- Departementet har varslet at de skulle se på spesialistutdanningen i samarbeid med oss. Å legge dette fram som lyn fra klar himmel legger ikke vekt på samhandling, presiserer Janbu.Høringsfristen i saken er på seks uker. (©NTB)