<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rødgrønt flertall på ny måling

For første gang på mer enn tre år er det rødgrønt flertall på VGs partibarometer.

  Publisert 22. jan. 2009 kl. 06.18
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  Statsminister Jens Stoltenberg (t.h) sammen med kunnskapsminister Kristin Halvorsen (t.v) - Foto: Scanpix

  Ap går fram 3,4 prosentpoeng og har støtte fra 33,7 prosent av de spurte.Frp får 20,3 prosent, en tilbakegang på 2,3 prosentpoeng.- Målingen viser at valgseieren er innen rekkevidde. Men det svinger mye og det vil komme både gode og dårlige målinger fram mot valget, sier statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg til VG.De rødgrønne ligger an til flertall på målingen med knappest mulig margin. Ap og regjeringspartnerne SV og Senterpartiet får 85 mandater, mens de borgerlige får 84.Stoltenberg tror finanskrisen er forklaringen på fremgangen.- Vi er opptatt av å trygge arbeidsplasser og styrke økonomien. Jeg tror målingen er et uttrykk for at folk støtter oss i dette. Mange blir nok også utrygge av forvirringen på borgerlig side, sier Stoltenberg.Høyre får 17,2 prosent på målingen, tilbake 2 prosentpoeng. Kristelig Folkeparti får 8,1 prosent, fram 1,4 mens Venstre får 4,3 prosent, tilbake 0,6.SV går tilbake 0,6 prosent og har støtte fra 6 prosent av velgerne. Senterpartiet går fram 1,6 prosentpoeng til 7,4 prosent. (©NTB)