<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seilte i en fryseboks i en måned - overlevde

Flytende på en fryseboks overlevde to burmesiske fiskere en snau måned på havet.

  Publisert 20. jan. 2009 kl. 06.15
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 136 ord
  Foto: Scanpix

  Flytende på en fryseboks overlevde to burmesiske fiskere en snau måned på havet.De to mennene som er tidlig i 20-årene, var om bord i en thailandsk fiskebåt som gikk ned utenfor nordkysten av Australia 23. desember i fjor.De 18 andre fiskerne som var om bord er fremdeles savnet, opplyser Tracey Jiggins, talskvinne for australske sjøfartsmyndigheter.- De hadde ikke noe sikkerhetsutstyr, ingen nødbluss eller kommunikasjonsutstyr. De har drevet rundt i en fryseboks i 25 dager, forteller Jiggins.Drakk vannHun beskriver fryseboksen som «knapt større enn en kontorpult».- Det er utrolig at noen i det hele tatt fikk øye på dem, sier Jiggins.De to mennene ble reddet av den australske kystvakten lørdag og deretter brakt til sykehus.- Det første de gjorde var å drikke to liter vann hver. De brukte ikke lang tid på å tømme flaskene, forteller Jiggins.