<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statsminister vil stimulere bankene til mer utlån

Storbritannias statsminister Gordon Brown vil mandag kunngjøre en ny tiltakspakke for å stimulere bankene til å låne ut penger.

  Publisert 18. jan. 2009 kl. 22.02
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 95 ord
  Statsminister i Storbritannia, Gordon Brown - Foto: Scanpix

  - Vi har tilført bankene kapital, vi har sprøytet penger inn i økonomien, men samtidig vet vi at det egentlige problemet som har holdt bankene igjen internasjonalt, er gjenopptakelsen av utlån, sa Brown søndag.- Det er dette vi vil gjøre noe med i morgen, sa han søndag.Ifølge britiske medier vil krisepakken inneholde en garantiordning for misligholdte lån til en verdi av 200 milliarder pund, eller over 2.000 milliarder kroner.Revisjonsselskapet Ernst & Young spår at britisk økonomi vil oppleve den største nedgangen siden andre verdenskrig i 2009. Økonomien vil krympe med 2,7 prosent, mener selskapet. (©NTB)