<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stray Spetalen: - Risikoen er for stor

- Kristin Halvorsen og Finansdepartementet aner ikke hva de holder på med, mener investor Øystein Stray Spetalen.

  Publisert 17. jan. 2009 kl. 08.42
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 112 ord
  Øystein Stray Spetalen - Foto: Scanpix

  Ifølge investor Øystein Stray Spetalen investerer oljefondet altfor mye i aksjer. I langt større grad burde pengene vært brukt til å kjøpe sikre statsobligasjoner, mener han.- Mandatet til oljefondet er feil. Grunnen er at Kristin Halvorsen og Finansdepartementet ikke aner hva de holder på med, sier Spetalen til DN. Oljefondet kan bruke 60 prosent i aksjemarkedet og 40 prosent i obligasjonsmarkedet. Det er for risikabelt, mener Spetalen.- Det viktigste når du har penger, det er å bevare penger. Det viktigste er ikke å tjene penger. Det viktigste er at du ikke mister dem. Sånn som det forvaltes nå, er det altfor spekulativt, sier investoren.Aksjeandelen burde ha vært maksimalt 20 prosent, mener Spetalen.