<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Streik rammer Frankfurts flytrafikk

Det tyske flyselskapet Lufthansa måtte fredag avlyse 40 flyginger på grunn av en tre timer lang proteststreik fra kabinansatte i Frankfurt.

  Publisert 23. jan. 2009 kl. 11.12
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 116 ord
  Foto: Scanpix

  Streiken rammet kort- og mellomdistanseflyginger til og fra Frankfurt flyplass, den nest største flyplassen i Europa. Rundt 400 medlemmer av fagforbundet for uavhengige kabinansatte (UFO) samlet seg i stedet til møte.- Dermed er myten knust om at kabinansatte ikke kan streike, sa en talsmann for UFO.UFO krever forbedrede lønns- og arbeidsvilkår som til sammen har en kostnadsramme på ca. 15 prosent, mens selskapet har tilbudt rundt 10 prosent, ifølge egne opplysninger. UFO organiserer 70 prosent av Lufthansas kabinansatte og godtar ikke en avtale Lufthansa har inngått med fagforbundet ver.di som organiserer de fleste øvrige ansatte.Den hektiske flyplassen ble også rammet torsdag da den måtte stenge i rundt en time på grunn av en teknisk feil. (©NTB)