<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trist avslutning på uken for Wall Street

Overraskende BNP-tall ga Wall Street en flying start fredag. Men det hele endte så langt fra lystig. Tidenes verste januar er over.

  Publisert 31. jan. 2009 kl. 09.29
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.46
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 360 ord
  To tradere på New York Stock Exchange - Foto: Scanpix

  BNP-tall som kom inn bedre enn ventet gjorde sitt til at investor-smilene satt relativt løst i åpningen på Wall Street i går. Men disse stivnet raskt.Avslutningen på januar, og avslutningen på en grusom uke for USAs økonomi, der over 100.000 har mistet jobben, ble nemlig langt fra noen lystig affære.Faktisk blir januar 2009 stående som den verste nummer 1-måneden i året noen sinne på Wall Street.Rekorden for januar fra 1978 var før dagen i går på nedgang på 7,4 prosent for industriindeksen Dow Jones. Indeksen er etter gårsdagens slutt ned 8,8 prosent for januar. Det blir dermed stående som tidenes verste.Da dørene ble lukket fredag hadde S&P 500 dalt nye 2,28 prosent til 825,88 poeng, mens Nasdaq hadde falt til 1.476,42 poeng, ned 2,08 prosent.Dow Jones endte fredag ned 1,82 prosent til 8.000,86 poeng. Her greide man altså å stanse like før 8.000-tallet ble brutt.- Det er fremdeles et rimelig dystert landskap der ute. Januar pleier dog å være den verste måneden med tanke på oppsigelser, uttalte David Wyss hos Standard & Poor's i en kommentar til børsdagen.Både Pfizer og Caterpillar har brukt uken til å kvitte seg med 20.000 arbeidere, og onsdag meldte Boeing at de kutter 14.500 mann.The Procter & Gamble Company, selskapet som står bak en rekke forbruksvarer, dalte 6,39 prosent etter å ha lagt frem tall og guiding fredag. Giganten General Electric Company endte ned 4,64 prosent.Royal Dutch Shell hadde heller ingen god dag og slanket seg 3,68 prosent. Cisco endte ned 6,03 prosent.Amazon var et av dagens lille lysglimt. Internett-selskapet la på seg hele 17,64 prosent etter uttalelser om at julesalget gikk bedre enn fryktet og at 2009 ikke ser så ille ut for selskapet.Storbanken Citigroup endte ned 9 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.