<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uvær kostet minst 24 liv i Sør-Europa

Helgens uvær i Sør-Europa kostet minst 24 mennesker livet, og store mannskaper arbeidet natt til mandag på spreng med å gjenåpne jernbanelinjer, reparere strømnettet og slukke skogbranner.

  Publisert 26. jan. 2009 kl. 03.34
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 128 ord
  Foto: Scanpix

  - Prioriteten er nå å få gjenopprettet strømforsyningen så raskt som mulig, sa Frankrikes president Nicolas Sarkozy da han søndag besøkte et av de hardest rammede områdene.Mange millioner franske husholdninger er fortsatt uten strøm, og ifølge energiselskapet EDF vil det ta flere dager å utbedre skadene etter vindens herjing.Helgens uvær krevde flest menneskeliv i Spania, der tolv mennesker er meldt omkommet.Kjempebølger Minst åtte mennesker omkom i Frankrike, og også i Portugal og Italia viste naturkreftene sin vrede. På en strand utenfor Napoli omkom en ung kvinne etter å ha blitt overrasket av en kjempebølge søndag.I Tyskland skapte voldsom vind, enorme snømengder og speilglatte veier mange steder kaos i helgetrafikken.Også Sveits ble herjet av uværet, og i Skottland omkom tre fjellklatrere i et snøskred nær byen Glencoe i høylandet.