<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hacket seg inn i Pentagons JSF-program

Hackere har tatt seg inn i Pentagons datanettverk og stjålet store mengder data om jagerflyet Joint Strike Fighter-flyet.

  Publisert 21. apr. 2009 kl. 14.45
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 166 ord
  Foto: iStockphoto

  Ifølge The Wall Street Journal har hackerne kopiert flere terabyte med data om jagerflyet, som også Norge vurderer å kjøpe. En terabyte er 1.000 gigabyte, og store mengder informasjon om jagerflyet er dermed kommet på avveie. Informasjonen kan blant annet brukes til å utvikle effektive våpensystemer til bruk mot flyet, som også er kjent som F-35 Lightning II.JSF-prosjektet har en prislapp på over 2.000 milliarder kroner, og følgene av datainnbruddet kan derfor bli store.Kilder i Pentagon forteller til The Wall Street Journal at ukjente også har trengt inn i det amerikanske flyvåpenets datasystemer for trafikkontroll de siste månedene. Det er ikke kjent hvem som har stått bak de grove datainnbruddene i Pentagon, men kildene retter en anklagende pekefinger mot Kina.Pentagon konkluderte nylig i en rapport med at Kina er i ferd med å utvikle stadig bedre teknikker for datakrigføring i et forsøk på å kompensere for mangler i landets forsvar. Kinesiske talsmenn har tidligere avvist anklagene om at det drives organisert datakrigføring mot USA fra Kina.