<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har godt håp om enighet med Aker

Statsministerens stabssjef gjør det klart at samtalene mellom partene fortsetter, og at det fortsatt er elementer som må på plass.

  Publisert 18. apr. 2009 kl. 07.10
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.22
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 360 ord
  Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen

  Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) sier fredag kveld at regjeringen har godt håp om å komme til enighet med Kjell Inge Røkkes Aker om en uavhengig verdivurdering av de omstridte Aker-andelene.Statsministerens stabssjef gjorde det imidlertid klart at samtalene mellom partene fortsetter, og at det fortsatt er elementer som må på plass.Fredag meldte NRK at Aker Solutions og regjeringen skal være enige om at et utenlandsk selskap skal foreta en ny, uavhengig verdivurdering av den omstridte aksjehandelen.Hvem og hvordan- Dette har vært et krav fra staten fra første stund. Vi har et godt håp om at vi skal bli enige om det. Vi må også bli enige om hvem som skal gjøre en slik vurdering, og hvordan, sier Schjøtt-Pedersen til NTB. Han peker på at staten også har engasjert Pareto Securities til å gå gjennom de finansielle sidene ved transaksjonen mellom Aker og Aker Solutions.En melding fra NRK om at det ikke lenger skulle være snakk om å omgjøre salgene, ble imidlertid raskt avvist fra regjeringshold.- Det medfører ikke riktighet, sier statssekretær Øyvind Slåke i Nærings- og handelsdepartementet. Også Schjøtt-Pedersen understreker at partene ikke er kommet til noen slik enighet.Ingen kommentarAker Solutions vil ikke kommentere saken.- Vi er ikke i mål, og har derfor ingen kommentar, skriver pressetalsmann Jannik Lindbæk i Aker Solutions i en tekstmelding til NTB.Både statsminister Jens Stoltenberg (Ap), næringsminister Sylvia Brustad (Ap) og Kjell Inge Røkke skal ha deltatt i samtalene fredag. Røkke skal ifølge NRK redegjøre for saken i neste uke.Prosessen med å få en ny verdivurdering kan ta noen uker.- Haster ikkeAps landsmøte starter lørdag, og Stoltenberg var fredag formiddag klar på at staten ikke vil haste inn i en enighet i Aker-striden for å skape ro på landsmøtet.- Vi er opptatt av å få en riktig verdivurdering og fjerne all tvil og usikkerhet rundt disse transaksjonene. Innholdet i den løsningen vi jobber mot er viktigere enn at den kommer raskt, sa Stoltenberg til NTB.Han ville da ikke gå konkret inn på innholdet i samtalene som føres mellom staten, Aker ASA og de svenske medeierne Investor og Saab. Partene har sittet sammen i tre dager for å finne en løsning på den betente saken. (©NTB)