<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hastemøte om lakselus

Situasjonen for norsk villaks og sjøørret er så alvorlig at det tirsdag ble holdt et hastemøte om lakselus hos Mattilsynet i Oslo.

  Publisert 21. apr. 2009 kl. 21.50
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 73 ord
  En glad laks i dypet

  Under møtet orienterte Havforskningsinstituttet og Veterinærinstituttet Mattilsynet og Fiskeridepartementet om situasjonen.- Vi er veldig bekymret over lakselussituasjonen. Det generelle infeksjonspresset for lakselus er for høyt, og det at lusen har utviklet resistens tar vi veldig alvorlig. Det er en vanskelig situasjon, sier Ole Torriussen i Havforskningsinstituttet til TV 2.Instituttet foreslår en rekke tiltak for å få bukt med problemene. Blant annet foreslås det at det gjennomføres resistenstesting av lus på alle oppdrettsanleggene. (©NTB)