<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høybråten frykter ikke Frp-opprør i KrF

KrF-leder Dagfinn Høybråten tror ikke på et opprør for å få partiet til å samarbeide med Frp.

  Publisert 18. apr. 2009 kl. 07.27
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  Dagfinn Høybråten - Foto: Scanpix

  Høybråten mener tilhengerne av Frp-samarbeid i Kristelig Folkeparti er få.- Jeg opplever ikke at det er noe sterkt ønske i partiet om regjeringssamarbeid med Frp. Det er selvfølgelig de som mener det, men jeg tror de er i mindretall, sier Høybråten til Vårt Land.Han påpeker at partiledelsen har et enstemmig landsstyremøte i ryggen. Det vi vet om medlemmenes holdning, tyder også på at det er et overveldende flertall som støtter den linjen vi har valgt, sier Høybråten, som mener avstanden til Frp er for stor, og holder fast ved å gå til valg på et trepartisamarbeid bestående av Høyre, KrF og Venstre.KrF-lederen bruker en medlemsundersøkelse som partikontoret utførte i år til å begrunne sitt syn. Den viser at bare 28,4 prosent ønsker et regjeringssamarbeid med Frp.- Vi kan dokumentere at det synet vi har falt ned på, har solid dekning i partiet, sier Høybråten.Tidligere stortingsrepresentant for KrF, Kjell Furnes, er en av flere i partiet som har engasjert seg for å få til et borgerlig samarbeid som inkluderer Frp. Han kritiserer partiledelsen for ikke å forstå hva som foregår på grunnfjellet.- Folk opplever ledelsen som fjern. De sitter sentralt og konsentrerer seg for mye om det som skjer på Stortinget. Kontakten mellom grunnfjellet og partiledelsen er ikke god nok, sier Furnes, som satt på Stortinget i perioden 1981-1989.Furnes definerer grunnfjellet som blant annet bedehusfolk på Vestlandet og Nord-Norge. (©NTB)