<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Jeg trenger dere mer enn noen gang

President Barack Obama møtt med jubel under sitt første møte med CIA-ansatte.

  Publisert 21. apr. 2009 kl. 06.37
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 185 ord
  President Barack Obama - Foto: Scanpix

  - Jeg trenger dere mer enn noen gang, sa president Barack Obama i sin tale til CIA-ansatte. Han fastholder at forhørsledere som har utført tortur, ikke skal stilles for retten.Agentene jublet da presidenten entret podiet i etterretningsorganisasjonens hovedkvarter i delstaten Virginia mandag. Obamas forsøk på å bilegge striden rundt offentliggjøringen av detaljer rundt CIAs bruk av tortur, så ut til å bli godt mottatt.- Ikke mist motet av det som har skjedd de siste ukene. Ikke mist motet av at vi er nødt til å innrømme at vi kan ha begått feil. Det er slik vi lærer, sa presidenten.Hans besøk i CIA-hovedkvarteret i Langley kommer i kjølvannet av nye avsløringer om USAs bruk av såkalt vanntortur, eller waterboarding på engelsk.I forrige uke valgte Obama å offentliggjøre en rekke notater fra justisdepartementet med detaljerte opplysninger både om bruk av vanntortur og andre omstridte avhørsmetoder. Beslutningen førte til at regjeringen fikk skarp kritikk både fra høyre- og venstresiden i amerikansk politikk.Menneskerettighetsgrupper er rasende over at Obama ikke vil rettsforfølge CIA-ansatte som har brukt torturmetodene, noe presidenten forklarer med at agentene handlet etter ordre for å forsvare fedrelandet.