<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Medietilsynet advarer lokal-TV-stasjoner

Medietilsynet varsler at det vil komme med en advarsel til lokal-TV-stasjonene som sendte en reklamefilm for Høyre i midten av mars.

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 10.18
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 106 ord
  Erna Solberg - Foto: Scanpix

  Derimot vil ikke Medietilsynet reagere mot TV Aftenbladet fordi stasjonen sendte en reklamefilm for Pensjonistpartiet på samme tid.Medietilsynet mener dette er i samsvar med avgjørelsen i Den Europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i desember i fjor.TV Vest (nå Aftenbladet TV) fikk medhold i at stasjonen hadde lov til å vise reklame for Pensjonistpartiet ved valget i 2003. Begrunnelsen var at også små partier måtte få slippe til i TV.Medietilsynet mener dommen gir TV-stasjoner rett til å sende reklamefilmer for små partier, men ikke for et stort parti som Høyre.Det var til sammen 15 lokal-TV-stasjoner som sendte Høyre-reklamen i mars mens bare TV Aftenbladet sendte reklamefilm for Pensjonistpartiet. (©NTB)