<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Arbeiderpartiet må overta alene

Hvis det rødgrønne regjeringsalternativet gjør et dårlig valg til høsten, må Arbeiderpartiet regjere alene. Det mener flere partiveteraner.

  Publisert 21. apr. 2009 kl. 08.13
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 101 ord
  Foto: Scanpix

  Hvis regjeringspartiene ikke får flertall etter stortingsvalget i september, må Ap overta i mindretallsregjering. Det må være grenser for hvor langt et samarbeid skal strekke seg.- Hvis det ikke blir et flertall for den rødgrønne regjeringen håper jeg at Arbeiderpartiet tar ansvar, sier tidligere statsråd Tove Strand til NRK.Hun mener man må se på forhistorien som viser at partiet har fått igjennom veldig mange saker også i mindretall ved å ha et sak-til-sak-samarbeid.Også Gudmund Hernes er klar på hva som bør skje til høsten hvis den rødgrønne regjeringen ikke overlever valget.- Da kan selvsagt Ap fortsette i mindretall, sier han. (©NTB)