<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obama strekker ut ny hånd til Cuba

President Barack Obama kom med nok en utstrakt hånd til kommunistregimet på Cuba i sin tale under åpningen av Amerika-toppmøtet.

  Publisert 18. apr. 2009 kl. 07.12
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 164 ord
  Fidel Castro - Foto: Scanpix

  Obama åpnet toppmøtet i OAS, en organisasjon for land på det amerikanske kontinentet, til å tilby Cuba «en ny start».- De to siste årene har jeg antydet, og jeg gjentar dette i dag, at jeg er villig til å la min administrasjon diskutere en rekke saker med cubanske myndigheter, sa Obama og pekte på menneskerettigheter, ytringsfrihet, demokratiske reformer, migrasjon og økonomi som aktuelle temaer.Vil ikke bare prateNylig opphevet Obama blant annet restriksjonene som var lagt på Cuba-reiser for amerikanske statsborgere. I tillegg åpnet han for at flere amerikanske selskaper kan drive forretninger på Cuba.- La meg gjøre én ting klart: Jeg er ikke interessert i å snakke utelukkende for pratens skyld. Jeg er derimot av den oppfatning at vi kan bevege det amerikansk-cubanske forholdet i en ny retning, sa Obama.Han understreket at veien er lang, men gjorde det også klart at man kan komme langt med enkle skritt.- Vi kan ikke tillate oss selv å bli holdt fanget av fortiden, påpekte den amerikanske presidenten.