<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pirater gir prishopp på skipsforsikring

Større skip som skal passere piratfarvannet utenfor Somalia, må betale over 600.000 kroner i tilleggsforsikring.

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 05.25
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 116 ord
  Pirater utenfor kysten av Somalia - Foto: Scanpix

  Aden-bukten og området utenfor Somalias østkyst er nå definert som en krigssone. Det innebærer at skipene som skal seile her, må betale tilleggspremie på toppen av den vanlige forsikringen, skriver Bergens Tidende.- I og med at risikobildet har økt, har premiene gått kraftig opp. Det er ikke unormalt at man i dagens klima betaler 100.000 dollar (rundt 670.000 kroner) for én passering, sier driftsdirektør Arne Birkeland i sjøforsikringsselskapet Norwegian Hull Club, som forsikrer rundt 5.000 skip fra hele verden.Daglig leder Svein Arild Ringbakken i Den Norske Krigsforsikring for Skib mener det er en underrepresentasjon av norske skip som blir kapret eller forsøkt kapret. Han tror dette skyldes at de tar forholdsregler og har gode prosedyrer. (©NTB)