<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prins Philip setter rekord

Dronning Elizabeths ektemann, prins Philip, setter en sjelden rekord lørdag.

  Publisert 18. apr. 2009 kl. 07.14
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 100 ord
  London

  Da blir han Storbritannias lengstsittende gemal.Lørdag har prins Philip vært gemal i 57 år og 71 dager. Dermed går han forbi dronning Charlotte, som giftet seg med kong Georg III i 1761 og døde i 1818.87 år gamle prins Philip, som innehar tittelen hertug av Edinburgh, ble gemal da kong Georg IV døde 6. februar 1952 og Elizabeth ble dronning.Prins Philip innehar ikke tittelen prinsgemal, en tittel som i sin tid ble gitt til prins Albert av dronning Victoria.Dagen blir trolig ikke markert i noen særlig grad, ettersom prinsen er kjent for ikke å like oppstyr rundt egen person. (©NTB)