<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Radio Norge har fulgt opp pålegg

Medietilsynet uttrykker glede over at Radio Norge har fulgt opp tilsynets pålegg fra desember i fjor om endring av nyhetssendingene.

  Publisert 23. apr. 2009 kl. 13.09
  Oppdatert 23. apr. 2009 klokken 15.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 137 ord
  Gammel radio - Foto: Scanpix

  - Vi er positive til at Radio Norge har etterkommet vårt pålegg, sier områdeleder Gudbrand Guthus i Medietilsynet i en pressemelding.Det var 16. desember i fjor at tilsynet påla Radio Norge å innrette nyhetssendingene i tråd med tilsynets vedtak. Frist ble satt til 1. mars i år.- Medietilsynet har gjennomført stikkprøvekontroller 2., 5. og 10. mars som viser at en dominerende andel av reportasjene/lydsnuttene nå er egenproduksjon. Radio Norge har med andre ord etterkommet Medietilsynets pålegg, og må derfor ikke betale tvangsmulkt, opplyser Guthus.Medietilsynet har imidlertid fortsatt enkelte kritiske merknader, blant annet knyttet til sendetidspunkt og varighet på sendingene.I samme vedtak i desember ble også radiokanalen ilagt advarsel for brudd på kravet til samiske nyhetssendinger, og advarsel for brudd på opplysningsplikten. Saken er i sin helhet påklaget, og er nå til behandling hos Kultur- og kirkedepartementet. (©NTB)