<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sør-Korea og Nord-Korea på talefot

Sør-Korea takker ja til et uventet tilbud fra Nord-Korea om oppbygging av et felles industriområde.

  Publisert 19. apr. 2009 kl. 12.35
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 79 ord
  Nord-Koreas leder, Kim Jong II - Foto: AP

  Bedriftsanlegget skal reises nord for den strengt bevoktede grensen mellom de to koreanske statene.En gruppe sørkoreanske tjenestemenn skal besøke industriområdet Kaesong tirsdag, opplyste en talskvinne for gjenforeningsdepartementet i Seoul søndag. Det er første gang på et år at de to nabolandene har kontakt av denne typen.Kunngjøringen om møtet kommer samtidig som forholdet mellom regjeringene i Seoul og Pyongyang er spent som føle av nye nordkoreanske rakettprøver. Nord-Korea har også advart Sør-Korea mot å delta i en amerikanskledet militærøvelse. (©NTB)