<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Somalisk pirat for retten i USA

Piraten som ble tatt til fange da en amerikansk sjøkaptein ble befridd utenfor kysten av Somalia lørdag, blir trolig stilt for retten i USA.

  Publisert 17. apr. 2009 kl. 05.01
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.19
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 101 ord
  Pirater utenfor kysten av Somalia - Foto: Scanpix

  Det er den amerikanske TV-stasjonen CBS som melder at den 19 år gamle piraten, identifisert som Abdulwali Muse, vil bli tiltalt ved en domstol i New York.Etter at Muse ble tatt til fange har det blitt spekulert i om han vil bli stilt for retten i USA eller Kenya.19-åringen mistenkes for å være lederen for de fire piratene som onsdag i forrige uke gikk til angrep på skipet Maersk Alabama.Piratene klarte ikke å kapre skipet, men tok i stedet kaptein Richard Phillips til fange. Phillips ble lørdag befridd i en amerikansk marineoperasjon der tre av de fire piratene ble drept. (©NTB)