<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sponheim vil inn i EU

Venstre-leder Lars Sponheim har tvilt seg fram til et ja i spørsmålet om norsk medlemskap i EU.

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 17.58
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 200 ord
  Venstres Lars Sponheim - Foto: Scanpix

  - Alle vet at jeg har vært den største tvileren i hele verden i EU-spørsmålet. Men sannsynligheten er veldig stor for at jeg vil stemme ja i neste folkeavstemning, sa Sponheim i sin tale til landsmøtet i Venstre i Stavanger fredag ettermiddag.Sponheim understreket at det er rom for begge syn i Venstre og sa at han ikke tror spørsmålet om norsk EU-medlemskap vil dukke opp på nytt de nærmeste årene.- Det er ikke aktuelt å sende en søknad i neste periode. Det tror jeg selv mer ihuga ja-folk enn meg er enige i. I øyeblikket er EU i krise og har nok med seg selv, sier Venstre-lederen til NTB.Han er også kritisk til at EU baler for mye med «tøys og småtterier», slik han uttrykker det. Likevel har han altså endt opp som ja-mann etter et langt politisk liv i tenkeboksen.EU-tilhenger Marit Nybakk (Ap) er ikke overrasket over Lars Sponheims nølende ja til EU, men hun syns det er hyggelig og interessant.- Det er i de store sakene veldig liten forskjell på det store Høyre og det lille Høyre, som er Sponheims parti, sier SVs nestleder Audun Lysbakken.Han tror ikke Sponheims ja til EU vil få stor betydning fro EU-saken.(©NTB)