<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsøkte å tenne på Vålerengen kirke

En ildspåsetter har vært på ferde ved Vålerengen kirke.

  Publisert 10. juni 2009 kl. 05.05
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 91 ord
  Foto: iStockphoto

  Et skjermet inngangsparti ut mot Kværnerdalen er forsøkt påtent.Oslo politidistrikt ble varslet om branntilløpet sent mandag ettermiddag, melder Aftenposten.no. Det er en del av kirken som er under oppussing som er forsøkt påtent med brennende papir. Det var kirketjeneren som oppdaget det som hadde hendt.- Jeg tror ildspåsetteren må ha blitt forstyrret. Hadde brannen fått utvikle seg står det treplater og plast oppover hele tårnet. Dessuten er det en tredør inn til kirken tett ved, sier sogneprest Einar Gelius.En stor brann herjet den over 100 år gamle kirken i 1979. (©NTB)