<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FOST beklager åpning av slottets e-post

Ledelsen i Forsvarets Sikkerhetstjeneste (FOST) beklager at Slottets e-post er blitt åpnet.

    Publisert 13. juni 2009 kl. 08.12
    Oppdatert 13. juni 2009 klokken 08.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 132 ord

    Ansatte i FOST skal ha gått inn og åpnet e-post ved Slottet. E-posten er enten sendt eller mottatt av de kongelige eller ansatte ved Slottet, skriver VG.Ledelsen i FOST har i brevs form beklaget overfor Slottet at e-posten er blitt åpnet.Brevet er blitt en del av Kripos' etterforskningsmateriale i granskingen av FOST.FOST er formelt siktet for ulovlig overvåking av elektronisk kommunikasjon.Ifølge brevet skjedde de angivelige regelbruddene som følge av at den automatiske overvåkingen av e-postlinjene varslet om post til eller fra mistenkelige nettadresser til adresser i Forsvarets web.Det skal herske tvil blant de FOST-ansatte om det er blitt begått brudd på reglene for håndtering av Forsvarets datalinjer.Statssekretær Espen Barth Eide (Ap) i Forsvarsdepartementet vil ikke kommentere opplysningene.- Jeg kjenner rett og slett ikke alle detaljene i de konkrete sakene, sier han. (©NTB)