<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Gjedrem rører IKKE renten

Hadde du håpet på nytt rentekutt fra Gjedrem i morgen? Da blir du nok skuffet, tror ekspertene.

  Publisert 16. juni 2009 kl. 07.31
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  Foto: Scanpix

  10 av 13 renteeksperter TDN Finans har snakket med tror ikke sentralbanksjef Svein Gjedrem kutter renten onsdag.First Securities er imidlertid blant de få som tror Norges Bank kan komme til å kutte renten.Ifølge sjeføkonom Harald Magnus Andreassen har ikke sentralbanken grunn til å avvike fra strategien de har lagt.Han fraråder likevel Norges Bank å foreta flere kutt.- Under tvil tror vi Norges bank kommer til å kutte, men vi mener at de burde la være, sier han.Sjeføkonom Stein Bruun i SEB Norge er heller ikke sikker på hva Gjedrem foretar seg i morgen onsdag, men holder en knapp på at det kuttes 25 punkter.- Etter vår mening er det ikke behov for et slikt kutt, men Norges Banks reaksjonsmønster hittil (heller før enn senere, mer enn mindre), rentebanen fra forrige pengepolitiske rapport og - ikke minst - sentralbankens ønske om å holde kronekursen heller svak, tipper i favør av rentekutt i denne omgang. Uansett hva som skjer, er rentebunnen nådd på kommende møte, sier Bruun.