<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jordkloden kan bli revet i fillebiter

....om cirka 3,5 milliarder år. Det viser en undersøkelse som ble publisert i forskningstidsskriftet Nature onsdag.

  Publisert 11. juni 2009 kl. 06.10
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 94 ord
  Foto: Scanpix

  Jorda kan komme så nær Mars at begge planeter blir revet i fillebiter. Det viser en undersøkelse som ble publisert i forskningstidsskriftet Nature onsdag.Ifølge undersøkelsen vil Mars kunne komme så nær som 794 kilometer fra jordkloden.Denne avstanden er så liten at begge planetene ville bli revet i stykker.Den gode nyheten er at en slik planetkollisjon er usannsynlig. Og skulle scenariet likevel slå til, vil det uansett drøye 3,5 milliarder år før det skjer.Det er faktisk 99 prosent sannsynlighet for at planetene vil fortsette i sine baner helt til sola eksploderer om fem milliarder år.