<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krisen rammer Tyskland hardere i vest enn i øst

Den økonomiske krisen i Tyskland rammer de vestlige delene av landet hardere enn de østlige.

  Publisert 10. juni 2009 kl. 12.04
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 190 ord
  Tysklands forbundskansler Angela Merkel - Foto: Scanpix

  Delstatene i det som en gang var DDR, tar innpå sine naboer i vest både i produktivitet og i andeler av eksportmarkedet.Hvis utviklingen fortsetter som nå, vil forskjellene mellom øst og vest være utjevnet innen 2019, skriver avisen Berliner Zeitung. En hovedårsak er at de østlige landsdelene har flere små og mellomstore bedrifter som kan reagere mer fleksibelt på endringer.I de første årene etter at DDR og Vest-Tyskland ble forent i 1990, lå de fem delstatene i øst langt etter de elleve i vest i velstand og økonomisk utvikling. Men nå tyder en rapport fra regjeringen i Berlin på at utviklingen snur, het det på avisens nettsider onsdag.I år 2000 lå produksjonen per hode i øst bare på 67 prosent av produktiviteten i vest, men nå har den krabbet opp i 71 prosent. Og samtidig som næringslivet i øst er mindre avhengig av utenlandske markeder, har det greid å øke sin eksportkvote.Men den gode utviklingen i øst trues ifølge Thüringer Allgemeine av en nedgang i folketallet i det mange tyskere fortsatt kaller de fem «nye delstatene». Denne tendensen kan ifølge avisen bare oppveies gjennom tilflytting fra vest eller innvandring. (©NTB)