<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Legendarisk rute får ny start-havn?

Flere partier ønsker å utvide Hurtigrutens seilingsrute slik at skipene starter i Stavanger i stedet for i Bergen. I så fall må staten legger mer penger på bordet.

  Publisert 9. juni 2009 kl. 05.50
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.41
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 185 ord
  Foto: Scanpix

  Flere partier ønsker å utvide Hurtigrutens seilingsrute slik at skipene starter i Stavanger i stedet for i Bergen. I så fall må staten legger mer penger på bordet.- Jeg mener det ligger en inntektsmulighet i form av flere turister dersom Hurtigruten kan seile fra Stavanger til Kirkenes, sier stortingsrepresentant Bjørg Tørresdal (KrF) til ANB.KrF-representanten fra Rogaland har fått med seg Frp og Høyre på et slikt forslag i kommunalkomiteens innstilling om distriktsmeldingen. De tre borgerlige partiene stiller seg positivt til en forlengelse av Hurtigrutens seilingsrute sørover til Stavanger. I dag seiler Hurtigruten mellom Kirkenes og Bergen.Men kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten er ikke umiddelbart begeistret for ideen.- Hvis Hurtigruten skal seile til Stavanger så trenger vi ett skip til, for da må vi utvide til 12 dagers seilingstid. Hvis det er betalingsvillighet fra staten side, så kan vi vurdere dette. Men på egen kjøl er det ikke kommersielt grunnlag å foreta en slik forlengelse, sier Norum.Han viser til at det er Bergen som er den store og internasjonalt interessante flyplassen for turistene.- Dessuten er det allerede gode kommunikasjoner mellom Stavanger og Bergen, peker han på.