<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå kan partiet endelig juble for oppgang

Partiet kan endelig juble over NRKs partimåling for juni. De går fram 3 prosentpoeng. Alle de andre partiene på Stortinget går tilbake.

  Publisert 11. juni 2009 kl. 05.57
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 207 ord
  Foto: Scanpix

  Høyre kan juble over NRKs partimåling for juni. De går fram 3 prosentpoeng. Alle de andre partiene på Stortinget går tilbake.Høyre kjemper seg opp på 14,9 prosents oppslutning i målingen som Norstat har gjort for NRK. Partiet drar dermed med seg opposisjonspartiene til flertall på Stortinget med til sammen 51,5 prosent av folket i ryggen.Høyre-leder Erna Solberg er glad for dagens måling.- Den forrige meningsmålingen var dårlig. Denne er betydelig bedre, og det viser, tror jeg, at vi er på rett vei til at vi til høsten kan få en borgerlig regjering. Og det skal Høyre jobbe hardt for, sier hun til NRK.Men Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre går alle sammen tilbake. Frp mister 2 prosent oppslutning og havner på 25,6 prosent. KrF går tilbake 1,1 prosentpoeng til 5,4 prosent, mens Venstre mister 0,3 prosent av velgerne og ligger nå på 5,6 prosent oppslutning.Arbeiderpartiet er fortsatt størst, men går tilbake 1,1 prosentpoeng til 33,0 prosent. Også regjeringspartnerne Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet går tilbake, henholdsvis 0,6 og 0,5 prosentpoeng til 6,1 og 5,2 prosent. Til sammen har de rød-grønne nå 44,3 prosent oppslutning.Om resultatet blir slik ved stortingsvalget om tre måneder, ender de rød-grønne opp med 80 mandater. De borgerlige partiene får et klart flertall med sine 89.