<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pris for joik og ballett

Mari Boine og Espen Giljane deler Anders Jahres kulturpris for 2009. Foruten æren får de 500.000 kroner hver.

  Publisert 15. juni 2009 kl. 08.20
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 93 ord
  Mari Boine - Foto: Scanpix

  Juryen framhever Boine som en av Nordens fremste representanter for den samiske kulturen, mens Giljane hedres for sin innsats for norsk ballett. Giljane har siden 2002 vært sjef for Nasjonalballetten i Oslo.- På sine respektive områder har prisvinnerne vært nyskapende og grensesprengende, også når det gjelder formidling. Slik har de på en avgjørende måte bidratt til at deres kunstneriske uttrykk har nådd et større publikum, langt utenfor Norges grenser. Dermed har deres innsatser hatt en samfunnsmessig betydning ut over deres prestasjoner som enkeltkunstnere, mener juryen, som har vært ledet av Åse Kleveland. (©NTB)