<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Setter ikke fly på bakken etter ulykke

Den europeiske flyprodusenten Airbus nekter for at det foreligger planer om å sette to flytyper på bakken etter ulykken i Atlanterhavet.

  Publisert 11. juni 2009 kl. 05.52
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 138 ord
  Air France - Foto: Scanpix

  Den europeiske flyprodusenten Airbus nekter for at det foreligger planer om å sette to flytyper på bakken etter ulykken i Atlanterhavet.Den franske avisen Le Figaro skriver på forsiden av sin morgenutgave torsdag at Airbus ikke avviser at det kan bli aktuelt å gi A330- og A340-modellene flyforbud. Årsaken er ifølge avisen at Airbus vil skifte ut fartssensorene i flyene. I alt dreier det seg om rundt 1.000 fly.Airbus avviser på sin side at selskapet vurderer å sette flyene på bakken.- Dette er feil. Vi har ikke vurdert å sette flyene på bakken fordi det er trygt å fly med disse modellene. Vi kommer til å forfølge denne uansvarlige journalistikken i rettssystemet, sier Airbus-talsmann Stefan Schaffrath.A330 og A340-modellene deler mange av de samme delene, men A340 har fire motorer og er laget for lenge flyginger. A330 har to motorer.